Understyrd eller överstyrd – hur vet man?

Det finns en “intressant” paradox när det gäller överstyrda eller understyrda bilar. Ofta vet man inte om bilen är det ena eller det andra förrän man råkar ut för något “onormalt” – såsom halt väglag eller annat liknande som får bilen att tappa greppet på vägbanan.

Den enkla innebörden av de här termerna hörs på namnen. Men låt oss förklara dem lite närmare.

Vad är vad?

    Understyrd

sladdNär bilen är understyrd så styr den mindre en vad du vill. Låt säg att du närmar dig en sväng. Du svänger – men bilen struntar i det och fortsätter istället rakt fram, eller svänger inte så mycket som du vill att den ska göra. Då är den understyrd. Att en bil blir understyrd kan bero på flera faktorer. Vanligt är att du har för lite luft i framdäcken eller på motorbromsen i en framhjulsdriven bil. För äldre bilmodeller kan understyrning ske när man bromsar in hastigt och bromsarna låser sig.

    Överstyrd

När bilen är överstyrd så styr den mer än vad du vill. Om vi tar exemplet med svängen igen, så kommer bilen den här gången att svänga långt mer än vad du vill. Vanliga orsaker kan vara ojämn viktfördelning i bilen, exempelvis om du har någon tung last bak i bilen. Eller att bakdäcken är slitna eller saknar rätt tryck.